Outplacement

Wanneer je door ontslag of een reorganisatie je baan kwijtraakt, heb je daar meestal niet zelf voor gekozen. Je kunt de situatie wèl gebruiken om voor jezelf te kiezen, je hart te volgen en de kans te benutten werk te gaan doen waar je verder mee komt, wat van waarde voor je is.

Je kunt outplacement gebruiken om die kans te onderzoeken. Neem de tijd en de ruimte om te veranderen, investeer in jezelf,  zoek uit waar je verder mee wilt en ga daarmee aan de slag.

Een outplacementtraject bestaat uit verschillende fasen.

We starten met een intakegesprek. We gaan in op je situatie bij je werkgever, de reden voor outplacement en de mogelijke inhoud van de begeleiding. Nadat de verwachtingen duidelijk zijn, kan een begin worden gemaakt met het traject.

Een eerste onderdeel van het outplacementtraject is dat we stil staan bij de emoties en zorgen, die het verlies van je baan met zich kan meebrengen.

Vervolgens kijken we naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doen we middels opdrachten, oefeningen en testen, welke tijdens de sessies besproken zullen worden. Hiermee  ontstaat een beeld van je drijfveren, kwaliteiten,  interesses en eigenschappen.

Daarna komen passende functies naar voren door middel van beroepskeuze- en interessetesten. Je gewenste werkomgeving wordt steeds duidelijker.

Nadat je gewenste werkomgeving in kaart is gebracht gaan we door met de volgende fase. Deze is gericht op persoonlijke jobmarketing. Daarmee begeleid ik je actief bij het zoeken naar een passende baan, die aansluit op je competenties en interesses. We gaan aan de slag met het CV, de brief, netwerken (o.a. Linkedin), open sollicitaties, presentatie en communicatie.

Gedurende het traject kijken we natuurlijk steeds waar je staat en of tussentijdse bijsturing nodig is.

Een outplacementtraject duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden.

Na afloop van het outplacementtraject…

  • Ken je je kwaliteiten, valkuilen, persoonlijke gedragsvoorkeuren en ontwikkelpunten.
  • Weet je waar je kracht zit en welke functies en organisaties daarbij passen.
  • Heb je een realistisch toekomstperspectief.
  • Kun je doelgericht solliciteren en helder vertellen wat je wilt en wie je bent.
  • Ben je al concreet aan de slag met je plan van aanpak door bv. opstellen CV, netwerkgesprekken, personal branding, sollicitatiegesprekken.
  • En mogelijk ben je al aan de slag in je ideale baan.

Bel, app of mail voor meer informatie of plan direct een gratis oriënterend gesprek.